– Det är för tyst. Det hörs för lite om uppsägningar, arbetslösa och långtidsarbetslösa ungdomar som inte har a-kassa, säger Bo Larsson, ordförande för IF Metall på ABB i Västerås, som var med på mötet.
Uppropet startades av Dennis Bäckman, ordförande i Pappers avdelning i Figeholm. Ett 30-tal fackligt aktiva har sedan anslutit sig till protestlistan.

Förslaget till LO var bland annat en protestdag den 15 september när riksdagen öppnar. Wanja Lundby-Wedin var tveksam inför valet av datum men lovade att ta med det till LO:s styrelse som sammanträdde under eftermiddagen.
– Jag tror att det är viktigt. Vi måste ta på oss en mer mobiliserande roll. Så jag ställer gärna upp på det, sa hon till TT före mötet.
Bo Larsson tror att hon lyssnade. Och han hoppas att LO satsar krafterna på att mobilsera en massprotest på gatorna.
– Många knyter nävarna i fickorna. Vi måste visa missnöjet med den sittande regeringen. Och vi måste få tillbaka livskraften i det socialdemokratiska partiet, säger Bo Larsson.

Det fackliga uppropet kräver också att LO säger nej till statsminister Fredrik Reinfledts krav på borgfred och att LO arbetar för infrastruktursatsningar, klimatanpassning, satsningar på vård, skola och omsorg.
Kraven på avgång efter AMF-affären var nedtonad.
–Jag har fört fram till henne att hon satt i 24 styrelser. Det är orimligt, LO behöver satsa all sin kraft på debatten, säger Bo Larsson.