Idag fick pappa gå iväg en timma och visst blev det en hel del gråt till en början. Inte blev det bättre av att det visade sig att han hade bajsat på sig också.
Men med en ren blöja, snickare som borrade utanför fönstret och favoritlåten ”Hjulen på bussen” om och om igen på CD-spelaren så gick det bättre och bättre.
Imorgon ska pappa vara borta dryga två timmar och sen är det inte långt kvar tills den lille är en fullfjädrad dagiskille.

På den s k rasten (då barnen sov middag och vi satt i soffan med våra kaffemuggar) diskuterade vi ”trädet” som ligger till grund för vår individuella löneutveckling som jag lyckats lägga vantarna på under gårdagens träff med representanten från Kommunal.
Det är en massa rubriker som t ex ansvar, samverkan etc och under varje rubrik finns 4 rutor som anger olika mått på hur engagerad den anställde är. Där ska man värdera in sig själv inför lönesamtal.
Chefen gör samma sak och sen kommer man överens om hur mycket löneökning varje person är värd. Hm.

Vissa rubriker är tydliga, andra innehåller stort utrymme för tolkningar.
Ta rubriken förändringsarbete där ruta 1 säger att du helt motsätter dig alla förändringar, ruta 2 säger att du går med på förändringar men väldigt motsträvigt, ruta 3 säger att du är flexibel och dessutom inspirerar dina arbetskamrater till att se positivt på förändringsarbete och ruta 4 säger att du banar väg för verksamhetens förändringsarbete.

Inför flytten till en ny förskola som jag och mina kolleger gjorde nu i januari hade vi flera idéer för hur man kunna ta tillvara trygghetsvärden som vi arbetat in.
I mina ögon tycker jag att vi försökte driva och bana väg för förändringsarbetet, men eftersom vi stod på oss länge såg säkert chefen oss som motsträviga.

Men det är ju alltid så. Det är inte bara att vara stark, framåt, initiativrik och drivande. Du måste också driva rätt frågor på rätt sätt för att bli uppskattad för det.
Hur mycket kollegerna får i sina lönekuvert vet man ju tyvärr sällan då detta är en hemlighet större än vad man gör i sängen och med vem hos oss svenskar.