Carina SvenssonVad är Pub efter jubb?
 – Det är ett sätt att träffas under lättsamma former. Alla som delar våra socialdemokratiska värderingar är välkomna till puben. Varje gång är det är olika värdar som bjuder på tilltugg och underhållning i någon form. Här får man också tillfälle att träffa riksdags- och kommunalpolitiker.

Uppstår det politiska diskussioner på de här träffarna, eller handlar det bara om att umgås?
– Förra gången vi i Kommunals S-klubb anordnade puben så hade vi ett quiz som var väldigt populärt. Den här gången tänker vi göra något liknande med frågor som rör EU-valet. Vi hoppas få igång diskussioner om varför det är så viktigt att rösta.

Är det här nya sättet att värva medlemmar till facket?
– Ja, både till facket och partiet. När vi anordnade puben i våras värvade vi ett tiotal medlemmar till Kommunal. De gick också med i Socialdemokraterna. Puben har öppet 17-19 så det var ett ganska bra resultat på två timmar.

Hur många brukar komma?
– I genomsnitt 70-80 personer. Men när vi ordnade quiz i våras slog vi rekord med 119 personer. Då fick vi skjuta undan bord och folk fick stå upp för att alla skulle rymmas!

Hur föddes idén till att ha en ”sossepub”?
– Man går ju inte in i en förening enbart för att man delar värderingar, utan också för att träffa människor. Det här är också ett sätt att få träffa de politiker som man oftast bara pratar om.

Fotnot: ”Jubb” betyder jobb på skånska.