Otroligt stark och våldsam skildring av Camorra-maffians makt över det italienska samhället i allmänhet och Neapels invånare i synnerhet.
Fem olika människoöden flätas samman i historien som pekar på maffians kontroll, över allt från dumpning av miljöfarligt avfall till modeindustrin. Men framför allt är det de fattiga människorna i förorterna som hålls på mattan.

Det är så långt från Hollywoods romantiserade maffia-filmer och smarta Robert de Niro-repliker man kan komma. Här är våldet realistiskt och bara skrämmande. Rädslan hos dem som anses ha svikit är påtaglig och suveränt spelad av alla inblandade skådespelare.

Filmen bygger på Robert Savianos uppmärksammade bok med samma namn. Boken har gjort författaren själv till ett hotat villebråd för maffian. Berättelsen är naturligtvis nattsvart och inger inget hopp alls. Men om det nu är så här, så är det både osannolikt modigt och viktigt att det berättas.