Sylvia Wall lägger sin röst för Barack Obama på 200 Varrick Street på nedre Manhattan i New York dagen innan den riktiga valdagen inträffar. Lokalerna är trista och grå och byråkratin är enorm.
Staten New York har inte förhandsröstning för alla som vill som vissa delstater har, här måste man ha en laglig anledning för att få rösta i förväg.

Det kan vara, som i Sylvia Walls fall, att man är sjuk och har svårt att klara av att stå i kö i flera timmar vilket är verkligheten under själva valdagen.
Sylvia Wall är anställd av en kyrka och arbetar som organist i en församling i New York.
Men hon växte upp i den lilla orten Smithfield i North Carolina.
– Vi bodde mitt emot en stor skylt där det stod ”Welcome to Smithfield, this is KKK-county. Help fight integration and communism” (ungefär ”Välkomna till Smithfield, det här är Ku Klux Klan-land. Hjälp till att slåss mot integration och kommunism”). Jag gick i en segregerad, helt svart klass till och med nionde årskursen. Att idag kunna rösta på en svart man till president känns otroligt stort, säger Sylvia Wall.

Till skillnad mot många andra demokrater dessa dagar är hon övertygad om att Barack Obama tar hem presidentposten:
– Obama vinner! Vi behöver förändring.
Sylvia Wall tar upp frågan om sjukförsäkring. Hon lider själv av Chrons sjukdom och säger att hon inte har råd med sina mediciner. Jag tror först att hon inte har en sjukförsäkring, men det har hon:
– Jag har både ett fast arbete och en sjukförsäkring, och jag arbetar trots sjukdomen. Men bara en av mina mediciner kostar 1795 dollar per månad, och det är en av de åtta mediciner jag behöver. Och min sjukförsäkring täcker bara medicinkostnader upp till 800 dollar, förklarar hon.