Fokusering
”Att bara vara”

Den här veckan ska du hitta balansen mellan avslappningen och din träning. Hitta stunder för dig själv där du kan utöva den avslappning som passar dig bäst medan du fortfarande är aktiv i din träning utifrån din kapacitet.  

Avslappning
I Medelhavsländerna tar man fortfarande en siesta mitt på dagen. Förr i tiden när våra arbeten var mer fysiska i Sverige tog vi också lite längre lunchpauser och sov en stund på maten. I andra kulturer lär de sig redan från barnsben hur man bör andas, vad som är en lämplig diet och överhuvudtaget sunda levnadsvanor. Genom denna tidiga inlärning utvecklas en rogivande livsrytm.

Här i Sverige har vi tappat bort de naturliga vilopauserna och utvecklat en livsstil som inte är hållbar om vi inte balanserar upp det höga tempot med mer långsamma och rogivande aktiviteter. Fortsätter vi att blunda för det så är det bara en tidsfråga innan kropparna skriker ifrån på ett eller annat sätt. Det är under avslappning och återhämtning vi, rent metaforiskt, återbygger celler och renoverar de som har gått sönder.

Att reflektera över
Hur slappnar jag av normalt och vad är avslappning för mig?
Finns det andra saker som gör att jag slappnar av?

Motion
1 h promenad 4 dagar med styrkepass på boll i veckan, växla gärna i terräng – välj ibland backar, trappor mm.
(bollövningar – benlyft, sit ups, arm/bensträck, rygglyft, armhävning, ”bryggan”

2 st Intervallpass Jogga 10 min – gå 2 min, upprepa 3 ggr

1 BodyPump/spinning eller annat tuffare pass

Bollprogram
Benlyft        30 x 1
Arm och Bensträck    30 x 1
Sit ups         15 x 1
Armhäv        10 x 1
Ryggresning    15 x 1
Bryggan        10 x 1

Matsedel
Om du upplever att det fungerar bra att sy ihop din egen matsedel så fortsätter du med det. Du kan också använda dig av v. 1 eller 2 eller ta några måltider från båda och lägga till egna rätter/recept. Denna vecka får du äta bröd, men max 1 skiva per dag.

Egen tid
Långsamma rörelser        15 min/dag
Diagonalkrypning        7 min/dag