Mjölkfri färskost: Allt fler produkter som ersätter mjölk säljs. Ofta används sojabaserad tofu som förutom att vara mjölk- och laktosfri även är kolesterolfri. Nu finns även en färskost, Tofuline Creamy Spread i två smaker, naturell och vitlök- och persiljesmak. De smakar gott och kan användas både som pålägg och i matlagning, ungefär som philadelphiaost. Sedan tidigare finns bland annat sojamjölk och glass av tofu.

Ekologisk sill: Nu finns ännu en kravmärkt sill från Abba, nu med lökinläggning. Sillen fiskas i bestånd som Krav bedömt klarar sig långsiktigt och med nät som släpper igenom småfisk. Även löken är ekologiskt odlad.

Grönsakssmördeg: Denna frysta smördeg från Hälsans kök består till hälften av grönsaker samtidigt som fettmängden halverats jämfört med vanlig smör/pajdeg. Den finns i tre smaker, tomat och basilika, spenat samt morot. Smördegen har god smak och är utmärkt att använda till grönsaksknyten, piroger eller snurror. Använd som pajdeg blir den något seg. Morotssmördegen ger en spännande smak till efterrätter som fruktflarn och gifflar.