Marita TunemarMarita Tunemar: ”Nu ska jag börja styrketräna”

Hej Bea!

Tack själv för senast, kul att ha dig här! Jag blev otroligt påverkad av din behandling med ”rotationer-hypnos” och var kvar i det avspända tillståndet hela kvällen.
När jag utför yogiandning är det som om kroppen väntat på att att få det. Jag känner att jag blir återhämtad i varje del av kroppen, avstressad och lugn. Vilket behövs, för jag är inne i en energisk period nu. Jag mår så bra och är pigg och glad.
I en och en halv månad ska jag nu vikariera för en sjukgymnast inne i Östhammar, på en lite speciell avdelning där äldre blir rehabiliterade. Det ser jag fram emot.
Jag har varit på gymmet i dag och fått instruktioner. Det känns som om det kommer att bli jättebra.
Hoppas det är bra med dig också!
Hälsningar, Marita

Bea AhlperbyBeas kommentar: ”Njut av din energi!”

Hej Marita!
Kul att höra ifrån dig. Tack själv, för en fantastisk dag i fina Öregrund! Eftersom du är inne i en energisk period och mår så pass bra, är det bara att njuta av det och låta energin flöda. Du har gjort ett kanonbra jobb hittills och det är så roligt att du vill börja styrketräna, med tanke på dina knän. När man kommer upp i ålder avtar kroppens produktion av hormoner. Då är styrketräning bra, eftersom den förebygger många olika ålderssymptom genom att stärka muskelmassan. På så sätt blir vardagsbestyren lättare och orken förbättras ytterligare.
Den här veckan blir din första med styrketräning. Jag har nu lagt in två pass i ditt schema, tillsammans med promenader fyra gånger i veckan. Du ska också prova på ett konditionspass med intervaller. Se till att slappna av i överkroppen, hålla buklåset och lyfta knäna, så kommer det att gå bra!
”Framtiden kommer av sig själv, framstegen får vi göra själva”
Många energikramar till dig!
Bea

EvaLena KanebergEvaLena Kaneberg: ”Snart klarar jag att jogga i två och en halv kilometer…”

Hej!
Tack för ditt besök i veckan! Det var kul att träffas igen. Du sprider så god energi omkring dig. Men jag saknar en träff med de andra tjejerna…
Efter den nya bollövningen hade jag lite träningsvärk i baken. Då var det dags för en ny, lugn övning, det vill säga att krypa sakta på golvet och andas. Det är svårt och känns lite löjligt, men det gör säkert nytta.
Jag tycker det är svårt att andas rätt. Jag andas gärna med bröstet, så nu måste jag tänka på att göra det med magen i stället. Speciellt när jag gör mina övningar. Yogaandningen är väldigt avslappnande. Jag känner mig lugn efteråt, får massor med energi och det blir en stund för mig själv innan killarna kommer hem från skolan.
Träningen denna vecka har gått bra och efter dina råd funkade det bättre med joggningen. Jag klarade fyra minuter utan problem. Under vissa pass kändes det som om jag skulle orka lite till, men det sparar jag till nästa vecka. Mitt nya mål är att klara två och en halv kilometer inom en snar framtid!
Matmässigt flyter det på. Du frågade om det skulle bli några kalas i famtiden och jag svarade ”den stora festen i slutet på månaden”. Men jag glömde det viktigaste. Killarna fyller ju år nu på måndag och tisdag…Släkten kommer och fikar idag och sedan har killarna fått välja mat på sin födelsedag. På måndag vill Pontus alltså ha kött, potatis och sås och på tisdag vill Rasmus baka pizza, som han lärt sig i hemkunskapen.
Ha det bra!

Bea AhlperbyBeas kommentar: ”Det bara lyser om dig!”

Hej EvaLena!
Tack själv. Jag är otroligt imponerad av ditt engagemang, din inspiration och din förvandling så här långt. Det bara lyser omkring dig!
Fram tills vi alla ses igen får ni hålla kontakten och peppa varandra via mailen…
Krypövningen ni fått hjälper er att komma ner i varv och låter kroppens eget neuromotoriska underlag arbeta för att få balans i kroppen. Jag hoppas att du om några veckor upplever att det blir en vana och något du ”behöver” göra, för det är otroligt effektivt.
Kul att du provade på att jogga. Nu lägger jag till ett sådant pass för dig den här veckan och innan vi är klara om fem veckor hoppas jag att den ”snara framtiden” är här.
Fyller killarna år på var sin dag? Helt otroligt välplanerat. Vad kul! Det är klart att de ska få välja vad de vill äta. Njut av födelsedagarna och gratta från mig. Men undvik för stor pizzabit för din egen del, med tanke på vad din mage nu är van vid. Komplettera i stället med någon matigare sallad, exempelvis med bönor eller matvete i. Ta också gärna, som italienarna, mozzarellaost på pizzan om Rasmus går med på det. Otroligt gott och lite ”nyttigare” än vanlig ost.
Fortsätt med samma glöd och energi. Kanonbra jobbat.
”Framtiden kommer av sig själv, framstegen får vi göra själva ”
Många energikramar till dig!
Bea

Helena PerssonHella Persson: ”Yoghurtnötter kan nog funka som godis”

Det var skönt att du kom på besök, Bea, det var tid för det.
Det var också roligt med nya övningar på bollen och jädrans, vilken träningsvärk jag fått på baksidan av låren av ”bryggan” och ”krypandet”. Det sistnämnda ger mig ont i vaderna och fotlederna och kramp i hålfoten. Men då tar jag paus på 15 sekunder och kör sen igen. Det gäller att få in krypningen i den dagliga rutinen.
Yogiandningen har det väl gått lite sisådär med, när jag väl kommit ihåg att jag ska göra den.
Ibland har jag blivit yr i huvudet av allt flåsande och de gånger det känns bra har jag känt mig lugn, lite trött efteråt och avslappnad.
I torsdags köpte jag joggingskor inför vårruset och nästa vecka är det dags att börja träna med en kompis inför detta. Jag var tvungen testa skorna under ett intervallpass i lördags och de var supersköna!
Jag provade också att köpa nötter med yoghurtöverdrag och mjölkchoklad. Jag tror det skulle funka för mig att ta till när jag är sugen på godis och verkligen behöver lite socker, eftersom jag inte kunde ta speciellt många av ”godiset”. Sen blev det för mycket för smaklökarna.
Angående den kommande glassäsongen, vilken glass ”kan” man äta? Sorbet, tofu, soja, havre, light? Vad ska jag leta efter? Eller ska jag göra egen?
Och hur funkar det om jag gör en dinkelpizza (utan ost, förstås) ? Är det OK eller inte?
Jag hade tänkt gå på spinning ikväll, men eftersom jag blev inringd att börja jobba tidigare gick inte det.
Hälsningar Hella

Bea AhlperbyBeas kommentar: ”Du kan unna dig lite om du är viktstabil”

Hej Hella!
Tack själv för en fantastiskt trevlig dag. Det var så kul att se dig och den förvandling som skett under de första sex veckorna! Du har gjort ett kanonjobb och jag hoppas att du nu upplever att du har inspiration till de sista veckorna också.
Det var också spännande att se hur fint ni fått det i huset och att få höra om era kommande projekt.
Kul, att du genast vågade prova joggingskorna. Det är superviktigt med bra skor, för att förebygga skador och för att joggingturen ska bli så behaglig som möjligt.
Denna vecka kommer du att få en ökad träningsdos. Då blir det ännu viktigare att du tar dig tid med de lugna rörelserna och den diagonala krypövningen, så att du balanserar upp allt det snabba med det långsamma.
Bra, om du håller dig till några stycken yoghurtnötter (observera, endast på lördagen…). Men skippa dem med mjölkchoklad! Vad gäller glass är det som med allt annat. I normala mängder kan du äta det mesta, men det beror givetvis på hur viktstabil du är till sommaren. Isglass innehåller lite fett och mest kolhydrater och har därmed färre kalorier. Tofuglass är OK, med tanke på att den är mjölkfri, men energiinnehållet är lika högt som i vanlig glass. Lightglass innehåller bara en lägre fettprocent. Jag tycker inte att du redan nu ska bestämma dig för vilken glass du ska leta efter i sommar. När du vill ha en glass och har övervägt för- och nackdelar med den, njut då ibland av en glass i sommar, oavsett sort. Och läs gärna innehållsdeklarationerna, så lär du dig till slut vad de olika glassarna innehåller.
Det är OK om du gör dinkelpizza någon gång. Men den måltiden blir kolhydratrik, så se till att ”pålägget” är proteinrikt (ej fet ost). Ta gärna lite mozzarellaost på. Känn efter om du står dig på denna mat jämfört med en annan måltid, speciellt nu när du ska träna lite tuffare igen.
Härligt jobbat, Hella!
” Framtiden kommer av sig själv, framstegen får vi göra själva”
Många energikramar till dig!
Bea