Tävlingen hålls parallellt i Stockholm och Malmö. Och drömmen för killarna är förstås att vinna hela tävlingen.

Glenn Perssons musikintresse vaknade när han som nioåring fick ett trumset av sin pappa. Pappan, som spelade trummor i ett källarband, har varit en inspirationskälla såväl musikaliskt som politiskt.
– Jag gick första maj-tåget första gången när jag var två år, säger Glenn Persson som nog inte förstod vad det innebar just den gången.
Sedan dess har han bara missat två demonstrationståg. En gång när han var sjuk, den andra när han var bortrest.
Och de politiska diskussionerna om rättvisa, solidaritet och jämlikhet, som han och pappan hade vid middagsbordet under uppväxtåren, har format honom till att ha starka åsikter i sitt politiska engagemang.
– Allt är politik. Musik är också politik. Den handlar om vardagen, och den är viktig för människor, säger Glenn Persson. Jag skulle inte kunna leva utan musik.

Han försökte. Delvis. Tog timeout från musikutövandet i tio år för att helhjärtat ägna fritiden åt politik.
Omställningen var stor eftersom han ända sedan nioårsåldern spelat i olika punk- eller och bluesinfluerade band. Visst fortsatte väggarna att vibrera till tonerna från hård rock. Men det var inte han själv som satt bakom trumsetet.
 Ett år under uppehållet var Glenn Persson förtroendevald ämbetsman inom SSU i Piteå. Efteråt flyttade han och sambon tillbaka till Göteborg. De saknade vännerna och kulturlivet i storstaden.
– Det var jobb åtta dar i veckan, 25 timmar om dygnet. Det är ett slitsamt jobb där du aldrig är ledig. Och är du ledig ska du alltid ha på telefonen, säger Glenn Persson.

Numera jobbar Glenn Persson som skötare för unga alkohol- och drogmissbrukare på Östra sjukhuset i Göteborg. En före detta patient, som numera är fri från kriminalitet och drogmissbruk, har gett Glenn Persson klartecken att berätta hans historia i en låt. De två kommer att skriva låten tillsammans.
– Man kommer inte att kunna peka på att den handlar om just honom. Många kommer att känna igen sig i låten, säger Glenn Persson.
Vilken facklig fråga brinner du mest för?
– God omvårdnad, bättre skola, barnomsorg och äldreomsorg går före skattesänkningar. De flesta har inte råd med privata alternativ och alla ska ha rätt till god vård oavsett hur de har det ekonomiskt.

ID: Glenn Persson

Ålder: 35
Bor: Göteborg
Familj: Sambo
Yrke: Skötare för unga alkohol- och narkotikamissbrukare.(Är arbetsplatsombud och skydds­ombud.)
Bakgrund: Jobb inom ungdoms- och vuxenpsykiatrin, förtroendevald politiker i SSU.
Aktuell: I delfinalen i musiktävlingen Emergenza, den 2 april på Sticky Fingers.

Tre måsten

Fackligt arbete. För att få en bättre arbetsmiljö.
Spela. Jag blir abstinent annars. Att vara kreativ med killarna är en enorm upplevelse.
Resa. Just nu är det mycket Asien. Man måste se världen, så man inte blir hemmablind.

Fem snabba

Göteborg / Dingle
Hemmakväll / Utekväll
Dansband / Visa
Trummor / Gitarr
Vatten / Alkohol