Men skrivande är ett discilplinerat arbete mellan nio och fem som alla andra arbeten. De författare som är något att ha är alla rätt vanliga människor.

I dag ska jag till Göteborg. Jag både älskar och hatar min gamla hemstad. Jag älskar människorna där, alla minnen, ställen, lägenheter, orter och gator. Men jag hatar den mediala och kulturella tyrannin. Jag hatar att Göteborg är Stalin.
Sedan jag flyttade från Göteborg 2004 har jag vunnit fem litterära priser. Innan jag flyttade vann jag ingenting. Göteborg lade locket på. Göteborg såg till att jag förblev liggande på marken och satte en fot i nacken på mig. Jag lyckades krypa undan och kom upp på fötter. Jag lyckades komma undan i tid. Jag flyttade till Norrköping och fick belägg för mina värsta farhågor.
Göteborg är en jävla stad för poeter sade redan Harry Martinsson och flyttade han också.

I kväll uppträder jag på Billströmska folkhögskolan på Tjörn klockan 1900. Det är öppet för allmänheten. Sedan blir det Arsenal-Milan. Forza Milan! På torsdag ska jag medverka i Debatt på Svt och försöka vara de svagas röst mot FK. På fredag är det föreställning i Halmstad vid lunch och så sänder jag Karlavagnen på kvällen.