Ofta när jag är HEMMA i Sverige, ja. så säger jag det, HEMMA i Sverige, även om jag bor härnere sen 1998, MEN när jag är HEMMA i Sverige, så verkar alla tro att det är så coolt att bo i utlandet.
Jag tänkte att jag skulle ta den här veckan till att bevisa för en del som verkligen tror det, att det VERKLIGEN är rätt coolt att bo just var ni bor; I SVERIGE.
Där allt fungerar som en SVENSK gärna vill att det ska fungera och är van vid. Där det finns fackförbund som verkligen är fackförbund och jobbar för sin sak, och det sen århundraden…
Därför är SVENSKT Liv så underbart och Sverige är så framgångsrikt i jämförelse med andra länder.

I ett land med åtta miljoner invånare finns det så många internationella företag, VOLVO, H&M, IKEA, SCANIA, SAAB (eller är det samma sak?) och vad dom alla heter.
Det måste ju betyda att vi verkligen är lite av världsbästa. Men när man pratar med en svensk hemma, verkar han inte alls vara så stolt över sitt land, som t. ex en italienare, schweizare, fransmann eller ja, en spanjor.
Sverige är verkligen ett DRÖMLAND. Vet ni, i tysk teve går det i flera kanaler en serie som heter ”utvandrarna”. Där är det minst lika många fall som utvandrar i riktning Sverige, Norge och Danmark som i rikningen Spanien eller New Zeeland.

Det finns faktiskt människor som tycker att Sverige är ett Drömland… Alltså, va stolta över vårat Sverige, det är absolut helt coolt att bo i Sverige, tro mej, jag vet, jag har provat annat.. bis morgen!