Klockan 10 kommer en student som intervjuar mig om förväntningarna inför Sveriges EU-ordförandeår. Vissa har framförhållning. Det tar en timme och vi hinner också med att småprata lite om det allmänna politiska läget.

För mig är det viktigt att hela tiden orientera mig om hur studenterna ser på världen, eftersom de är så oerhört trendkänsliga. Eller snarare, det är de yngre som ÄR själva trenden.
Ett viktigt skäl för mig att undervisa på universitetet varje termin är just detta att jag får en bra indikation på hur diskussionen kommer att låta i framtiden.

Tar lunch på Ekocaféet efter att först ha varit en stund på Carolina Rediviva, universitetsbiblioteket. Återlämnar en bok som varit försvunnen.
Det kostar mig 250 spänn.

Går hem och börjar julstäda. Jag har lovat hustrun ett nystädat hus när hon kommer hem på fredag kväll. Jag förbereder också kvällskäk. Det blir hemgjord pizza. Var och en i familjen får inreda sin bit av jättepizzan.

Kvällen ska jag ägna åt
att sköta mina räkenskaper. Jag häller upp en rejäl whisky och sätter mig och harvar med kvitton, verifikationer och fan och hans moster. Ser till att få iväg fakturor och skriver påminnelser. Det kommer att bli seeeeent.

Men det är bara
att bita i det sura äpplet. Min stora frihet att bestämma arbetsdagen själv får jag finansiera med att aldrig vara helt fri från småföretagaroket.
Och från och med nästa år gäller ny lagstiftning på bokföringsområdet. Det blir mer jobb och krångel för oss småskuttare. Vi måste bokföra månadsvis och i mitt fall får jag väl lämna bort det till revisorn 12 gånger per år istället för en gång.

Om jag gnider på ordentligt kanske jag kan lämna lådan med räkenskaper i morgon. Vad glad revisorn ska bli – mellandagarna räddade!

Ikväll skiter jag i jultomtefrågan.
Allt kommer säkert att lösa sig till det bästa i morgon…