Till lunch åt vi lammkött med ris och gula linser och squash. Det var en film med Jennifer Aniston från ”Vänner” där hon blev gravid och ville uppfostra barnet med sin sambo som var homosexuell.
Det slutade med att sambon flyttade till sin pojkvän, Jennifer Aniston började umgås med den afroamerikanske polisen som anmälde stölden av hennes handväska och skjutsade henne hem.
Dottern Molly i filmen blev musikalartist och såg ut att vara sex år gammal. Alan Alda spelade med. Det fick en att tänka på familjekonstellationer som uppstår över världen.

Föreningen Nordens tidning sa att inom 20 år beräknas ca 25 % av befolkningen i Sverige att vara pensionärer.
Fram till år 2050 beräknas befolkningen i EU att minska från nuvarande 450 miljoner till 400 miljoner.
En dellösning på problemet är att höja pensionsåldern. De nordiska länderna måste skyndsamt finna olika åtgärder för att motverka de demografiska problemen.
Annars är risken uppenbar att samhällena riskerar att knäcka ryggen på de yrkesaktiva och i dess förlängning kan det utlösa en konflikt mellan generationer i våra samhällen.

Lägg härtill att vi får en samhällsutveckling där det råder stor arbetsbrist inom vissa områden och stor arbetslöshet inom andra, vilken även kan medföra konflikter inom generationerna.
(Mats Wallenius, generalsekreterare, Föreningen Norden i Sverige – ledare – Nordens Tidning nr 4 2007)

Den här veckan har jag skrivit dagbok för er och det har varit givande och jag tackar för mig och kanske syns vi fler gånger i etermedia.

Med vänliga hälsningar
Katarina Bredberg
Medlem Kommunal Väst
Lokalvårdare, telefonförsäljare, lärare, cirkelledare