Priserna delades ut vid Fackförbundspressens dag i Lärarnas Hus på Stora Essingen i Stockholm.

KA tog hem högsta vinsten i kategorin Bästa reportagetext med Cheko Pekguls artikelserie Flickor och pojkar (publicerad i tidningen nr 4, 6, 9 och 11 2007).
I kategorin Bästa nyhet på webben var KA:s vinnande bidrag Kundvalsföretag saknar avtal med facket av Ann-Christine Sjölander.

KA vann fackligt journalistpris
Cheko Pekgul (t h) vann kategorin Bästa reportagetext. Här tillsammans med juryledamöterna Janne Lindström, och Lena Fejan Ljunghill. 

Övriga kategorier och vinnare:
Bästa avslöjande – De jobbar med livet som insats, Nina Christensen och Margite Fransson , Byggnadsarbetaren.
Bästa bild – Veronika Svensson, Lärarnas Tidning nr 10/07.
Bästa presentation/layout – Blodprov eller Bloody Mary?, Ulrika Larsson Forsberg, LO-tidningen.
Bästa omslag (publikpris) – Dagens Arbetes juninummer 2007.  

Juryns motivering: Bästa nyhet på nätet,

Ann-Christin Sjölander om kundvalsföretag som saknar kollektivavtal:

”En heltäckande genomgång av företagen inom hemtjänsten i Nacka, en kommun som är föregångare i den högaktuella debatten om kundsvalsmodeller och privata serviceföretag. Även frågan om kollektivavtal är aktuell och central för facket. Ursprungspubliceringen har följts upp konsekvent av Laina Rosberg i en serie publiceringar i år, vilket lett till att Curandafallet fått riksintresse.
Kommunalarbetaren engagerar och inspirerar med ett lättillgängligt innehåll och genom att låta läsarna delta i debatten. Nyheten är smakfull paketerad med tydliga ingångar till fördjupning och merläsning.”

Juryns motivering Bästa reportagetext

Bästa reportagetext, Cheko Pekgul

"Flickor och pojkar" är det aningen diffusa namnet på en artikelserie i Kommunalarbetaren om nya svenskar och deras villkor, deras drömmar och kamp. Cheko Pekgul ger en unikt insiktsfull och inkännande skildring av människor som växer upp i Sverige med föräldrar från andra länder, andra kulturer. Den utgör samtidigt en djupanalys av ett samhällsproblem som kräver sin lösning - för vår gemensamma framtids skull.