Ursäkta, men har Thomas Sandell överhuvudtaget tagit del av den storm av protestbrev, listor, upprop och skrivelser som nått Stadsbyggnadskontoret i Stockholm sedan planerna blev kända på försommaren?
Har han missat de kulturartiklar, ledarsidor och andra opinionsyttringar som sjungit det fria vattnets, den obrutna storstadshorisontens och den rena vattenspegelns lov gentemot exploateringshungriga byggbolag/arkitektfirmor?

Tror Sandell att Riddarfjärden tar slut vid Norr Mälarstrand, eftersom han anser att Söder Mälarstrand inte hör dit? Söder Mälarstrand ser han, utan att blinka som en helt acceptabel placering!
Tror han att de många tusen som protesterat alla har sin boning på Norr Mälarstrand, med endast den egna utsikten för ögonen? Kan han se några skönhetsvärden i det Stockholm där fjärden glittrande får vara sig själv nog och där turister, storstadsflanörer, jobbare och joggare får njuta helt fritt av detta vackra, utan omvägen över ett 10-11 meter högt och cirka 110 meter stort schabrak tronande som en jättefärja mitt i vyn? Dum och så kallad retorisk fråga, för det kan han inte.

Thomas Sandell har kompisar, det är uppenbart. Han ”tror att ledande socialdemokrater och moderater trots allt vill ha ett centralt placerat kallbadhus i Stockholm.” Att det handlar om ett hotell förtigs i retoriken, nu pratas det bara om ”bad”, Om det vore kallbadhus som behövdes kunde de ledande politikerna exempelvis rusta upp de som redan finns, exempelvis Liljeholmsbadet, det fina kallbadhuset vid Bergsundsstrand, som tidigare hotats av nedläggning, för att det ansågs för dyrt att renovera. Och om det behövs ett badhus i Riddarfjärden kanske det också ska göras något åt det badförbud som råder i samma fjärd, även om det inte är detta som är huvudorsaken till att folk säger nej.

Nu har en av hans tidigare ”kompisar” och påskyndare, förra fastighetsborgarrådet Annika Billström (s) lämnat all Stockholmspolitik, men uppenbart har han Sandell några vänner kvar, eftersom han nonchalerar att s faktiskt tagit ett beslut att säga nej till planerna.  Joakim Larsson, moderat ordförande i exploateringsnämnden tycker ”det är helt rätt att initiativtagarna nu söker ny placering” men är ändå inte säker på att ”det är en framkomlig väg att flytta över till andra sidan Riddarfjärden”. Nej, det är bara att hålla med!

Sandell försäkrar att hans nya förslag ska vara ”rejält förankrat hos alla myndigheter och berörda innan det går upp i stadsbyggnadsnämnden”, säger han vidare i DN-intervjun.
Vad Stockholms medborgare anbelangar visar han ett häpnadsväckande och faktiskt rätt skrämmande ointresse. Men Stockholms vatten är och förblir något mer än en tomt till salu för exploatering. Sandell, du är inte ute och seglar, du är ute och cyklar!
Stoppa fulhotellet i Riddarfjärden!