För mig har ytterligare en framgångsfaktor varit att våga släppa kontrollen över verksamheten, och då syftar jag på detaljkontrollen. För mig är det viktigt att en chef har ett ”helikopterperspektiv” för att kunna leda arbetet framåt, och jag tror också att det är det som medarbetarna förväntar sig av sin chef.

Egentligen är det ganska enkelt. Tänk dig själv: du vet att du är proffs på ditt arbete men så har du en chef, som inte behärskar området lika bra som du, men som ändå lägger sig i och petar i detaljer. Skulle det reta dig?
Det skulle absolut vara en källa till irritation för mig. För mig består ledarrollen i att lita på att medarbetarna utför arbetet på bästa möjliga sätt.
Som chef är det givetvis viktigt att finnas tillhands för medarbetarna när de behöver bolla idéer och tankar. De har ofta svaret själva och behöver för det mesta bara diskutera för- och nackdelar med det alternativ som de tänkt välja – precis som du och jag!

Vi hörs snart igen!