På samma sätt som framgångar kan omvandlas till ny kunskap, menar hon att även misstagen kan förvandlas till detsamma – förutsatt att man vågar visa upp dem vill säga.

Om du idag vänder dig till den svenska friidrottstruppen är svaret förmodligen inte lika  glasklart. Expressens Mats Olsson skrev i sin krönika igår att ” de svenska tårarna var bittra och besvikna, kvällen var hetare än nånsin, fuktig och luktade rötmånad och tårarna var förlorarnas tårar” när han refererar friidrottarnas insatser i VM.

Om jag, för fyra år sedan och som ny chef inom äldreomsorgen, hade fått samma fråga hade jag också haft svårt att inse misstagens värde. Som ny chef försökte jag utföra alla uppgifter, och som jag trodde hörde chefsyrket till, på bästa möjliga sätt. Jag la scheman, räknade på budget och ringde in vikarier – om vartannat.
Ni förstår säkert att dagarna var ganska splittrade och att det var svårt att leda verksamheten strategiskt. Det jag sysslade med var brandkårsuttryckningar, och därmed försvann också tiden från att leda arbetet.

Idag är det annorlunda. Som jag skrev igår har vi arbetat med att tydliggöra varandras roller som medarbetare och chef. Jag har så många kompetenta medarbetare som, förutom att de är duktiga omvårdare, ordnar scheman, ringer in vikarier samt arbetar med planering av semestrar. De känner sin verksamhet och har därför också bättre ”ögon” för detta. Därigenom sköter de numera de områden där jag tidigare gjorde mina största misstag.
Genom detta har jag fått tid och kraft att ägna mig åt det som är mitt uppdrag, och på så sätt har vi också fördubblat kompetensen i organisationen. Medarbetarna har vuxit med uppdragen och känner större delaktighet i arbetet.

Ha en bra dag!