Den växer i långa rankor och brer ut sej väldigt så man måste ha stora avstånd mellan raderna, och när jag satt fröna så tänkte jag att hu vad bar jorden är emellan, jag borde täcka med nåt.
Täcka jorden så mycket som möjligt med organiskt material är en princip jag lärt mej.

Och då kom jag på att nere i stallet, ett numera tomt stall som är jättestort, från början var det en lagård för kor, där ligger det numera massa övergiven halm. Den snor jag, tänkte jag.
För det är ingen som bryr sej om lagårn längre, takpannorna har börjat dra iväg och det regnar in, det är Stockholms kommun som äger den och marken härikring, nu ska dom sälja.
Så antagligen kommer väl nån häst- eller golfyuppie och köper upp hela klabbet.

Lite hö kan jag fan sno i alla fall tänkte jag och kajkade iväg med min skottkärra.
3 balar körde jag in i trädgården. Det blev väldigt bra, tjockt med halm mellan såraderna och så vattna och på med växtduk.
Solen gassade, svalorna jazzade, yes dom är här nu, jag märkte det idag först, förut har man mest hört lärkor över åkrarna här, men nu hör man dom där svalskriken ljuda över den blå rymden. Härligt.

Det blev massa halm över så jag kom på att jag kunde passa på att täcka bärbuskarna också, jag rensade bort ogräs under vinbären och
Björnbären och täckte med denna gamla hemlösa halm.
Dom har sått vall ute på åkern i år i alla fall, i 2 år har den bara legat i träda och ogräset har exploderat, det är trist att man slutat producera mat på åkrarna, härute används åkermark bara till hästar och golf, man åker till Lidl och köper mat.

Ekerö börjar mer och mer bli det där B-Danderyd som många verkar vilja uppnå, jag fattar inte varför. Kan vi inte låta det va lite bonnigt?
Det ligger en Country Cook Shop härute, jag vet inte vad det är, det kanske är bra, men mina barn kallar den för Den Lantliga Kukshopen.
Så är det på Ekerö.

Jag lagade sen mat åt mitt yngsta barn och hennes kompis, sambon jobbade över, som vanligt, på sin skola. Hon är lärare för en 4:e klass och sen hon började som det har jag knappt sett till henne, hon sitter ofta uppe när jag går och lägger mej, rättar skrivningar och förbereder, hon har minst 12 timmars arbetsdag, jag fattar inte hur hon pallar.
Jag är faktiskt jävligt glad att slippa jobba.

Jag jobbade massa år först som barnskötare på dagis och sen på Barnbyn Skå härute, det var familjevård, kommer ni ihåg Skå-Gustav?
Alltså han som i pressen på 50-talet kallades för Tokdoktorn på Skå för att han förespråkade att man skulle förbjuda aga och pratade om demokratisk uppfostran. Han satte sin prägel på mycket av hur man i Sverige, i alla fall fram tills nu, ser på barn som likvärdiga individer som ska behandlas med respekt.

Där slutade jag för 14 år sen och började leva på musiken,och strax därefter så började det blåsa nya kalla vindar inom soc.-sverige och nu är barnbyn nedlagd och till salu, återigen antagligen till nån Anders Borg liknande golfare, jag har sett dom gå omkring där och titta på köpobjektet, med kartor och papper.
Och dom har huggit ut skogen framför sjön så dom kan kalla det för sjöutsikt.

Kanske dags att flytta till Dalarna snart, om det blir för tätt mellan stadsjeeparna härute.
Men än så länge sjunger svalorna,och idag har varit en vacker dag.

God natt medborgare