Ändå hände ett och annat: Tussilagon blommade i dammet uppe vid Gasverket. Jag såg två sädesärlor, på Stureplan. Vid Timmermansgatan pågick ett gisslandrama så vi fick köra omlagd körväg, och vid Waldemarsudde satt en elak kärring och väntade. När hon lämnade busskuren låg en jacka och en vante kvar.
Jag frågade vänligt om det var hennes, varvid hon fräste: ”Såna stora händer har jag väl inte! Här är mina vantar. Är du blind?”
Det är vid såna tillfällen jag får lust att svara: Jo, jag är blind, så det är bäst du tar en annan buss. Men det sa jag förstås inte.

På lunchen satt jag och snackade med några kollegor i rastlokalen vid Slussen. Vi kom in på det här med miljön, hur den är, vart den är på väg. Det råder domedagsstämning över Sverige sedan TV-serien Planeten visades i höstas. Med fog, menar jag.
Snackade med Jan på Förarservice om vi inte kunde få igång en rejäl källsortering på jobbet. Han var positiv och skulle kolla upp möjligheten. Många bäckar små… Tillsammans måste vi klara det!

Glad påsk allihop! Det var kul att blogga på denna sida. Vill ni läsa mer om bussförarlivet och andra texter som jag har skrivit kan ni kika på min hemsida www.tinamessing.se  
So long!