Det är kul att vi äntligen får se en kvinna på den posten, och jag tror hon kommer visa de som fortfarande tvivlar att hon klarar av det.
Hon är en otroligt duktig politiker med stor erfarenhet. Hon kommer säkert också arbeta på ett öppnare sätt och bredda partiet. Nu handlar det om att se till att hon får det stöd hon behöver.

Idag före kl. 12.00 ska IF Metall ge ett svar på det bud de fick igår. De andra industrifacken har redan sagt ja, även arbetsgivarna.

Regeringen har också presenterat nya förslag i arbetsrätten. Måste sätta mig in lite mer i hur de konkret ser ut för att kunna uttala mig om vad jag har för uppfattning.
Något som jag direkt ser som ett problem är det förslag om att man ska kunna visstidsanställa någon i två år utan att behöva uppge skäl. Ett vansinnigt förslag med tanke på hur många visstidsanställde det redan finns på arbetsmarknaden.
Det här underlättar för arbetsgivarna att inte behöva ta sitt ansvar för personalpolitiken. Fler framförallt ungdomar kommer att ha otrygga anställningar. Samtidigt vill de korta ned tiden för de som går på vikariat till att när man arbetat som vikarie två år ska man bli tillsvidareanställd mot som det är idag tre år. Det är en förbättring självklart, bara det inte blir så att det ena tar ut det andra.

Efter frukost ringer jag några samtal som behöver göras innan konferensen startar.

Andreas Schönström sätter oss in i hur Sverigedemokraterna fungerar.
Andreas är partiombudsman i Malmö, som sedan valet 2002 arbetat med att kartlägga SD.
Han gör det på ett så bra och enkelt sätt att ingen kan missförstå hur det kan ha blivit på det sätt som det blivit. Hur de kunde ta sig in i så många Kommuner och Landsting.
Jag kan uppmana alla avdelningar och sektioner att försöka använda er av denna kille. Hans budskap missar ingen.
Han visade oss en film som var gripande hur lätt det är att påverka oss människor utan att vi förstår vart det bär hän.

Får ett SMS från
min yngsta dotter Rebecca som meddelar att hon klarat sin uppkörning och fått körkort. Ett stort steg i livet, vem minns inte den lyckan när man klarade det. Jag blir så himla glad och stolt över henne.

Vi kommer sluta efter lunch och sedan bege oss hemåt.