Det är Mälargruppen som ordnar den här konferensen. Mälargruppen består av avdelningarna i Mälardalsområdet samt Gotland. Det är en facklig politiska konferens, så från vår avdelning deltar fackligt politiska och arbetsmarknadsgruppen. Den består normalt av sju personer, men vi blir endast sex som åker. Fick besked nu på morgonen att avdelningens ordförande Maj ligger hemma i influensa.
Jag har som ombudsman samordningsansvar för de här frågorna i avdelningen. Det kommer enligt programmet att bli två intressanta dagar. Idag kommer det riksdagsfolk, från förbundet och från SAP.

Imorgon kommer en kille som ska prata om Sverigedemokraterna och deras framfart.
En jätteviktig fråga för oss alla. Som det ser ut idag och de rapporter som finns, kommer de med största sannolikhet in i riksdagen nästa mandatperiod om vi inte gör något. Det behövs krafttag mot denna mobilisering som pågår och har pågått under flera år. Vi måste våga bemöta de här människorna och få andra att se vad deras politik står för.

Jag tror inte att det är rätt taktik att försöka tiga ihjäl dom. Det har prövats och man kan konstatera att det inte varit speciellt framgångsrikt. Så det ska bli spännande att se vad han har att säga som har studerat dom under en lång period.