Även om jag anstränger mig för att lyssna aktivt för att slippa klä mig helt fel så rycker jag ändå till när de är uppe i Norra Norrlands fjälltrakter och så har jag missat Östra Svealand – igen.
Därför tillbringade jag onsdagskvällen i soffan huttrandes under en fleecefilt. Under en av årets kallaste dagar gick jag givetvis till jobbet utan vantar och med bara en långärmad t-shirt under jackan. Smart…

Försökte att inte skaka av köld på dotterns utvecklingssamtal i skolan på eftermiddagen. Hon går i fyran och de pratar mycket om vikten av kamratskap, respekt och att vara snälla mot varandra. Sånt kan inte jag minnas att mina kvartssamtal handlade om.
När jag gick i skolan definierades mobbning som ett barn som stod omringad av andra som skrek och knuffades. Nu är kraven på kamratskap högre än så och ingen tillåts sucka eller skratta elakt åt nån annan i klassrummet. I alla fall inte så att fröken hör.
Frågan är bara om det har blivit bättre och mjukare mellan barnen, eller om det bara är medvetenheten som ökat.
Hoppas kan man ju alltid.