I oktober påbörjade 62-åriga Kristina Meltzer sitt plusjobb på Träffpunkten i Helsingborg.
Träffpunkten bedriver dagverksamhet för pensionärer och villkoren för plusjobb gav Kristina Meltzer rätt att arbeta kvar där fram till sin pension. Hennes arbetsuppgifter handlar om att servera mat till de äldre, stå i kassan och ibland om att sköta disken.

Men den nya regeringen har ändrat spelreglerna för plusjobben. Från 1 januari får inga plusjobb pågå längre än 24 månader.
–När jag började plusjobbet kändes det bra. Jag var glad åt att få vara på ett ställe fram till pensionen istället för att hoppa runt. För två veckor sedan kallades jag till arbetsförmedlingen där vi fick skriva på nya papper. Vi var ett femtiotal och många blev förbannade och aggressiva. Vi har blivit lurade och det känns hemskt, säger Kristina Meltzer.

När hennes 24 månader på plusjobbet är slut har hon ett och ett halvt år kvar till pensionen. Nu känner hon oro inför hur verkligheten kommer att se ut de sista åren av hennes arbetsliv:
–Vem kommer att anställa mig då? Det känns rätt så taskigt. Det känns inte ens säkert att det varar i två år, vad är det som säger
att de inte ändrar reglerna igen? Och så känns det oroligt eftersom
plusjobb inte ger nya a-kassedagar eller någonting. Vad kan jag göra? frågar hon retoriskt och svarar sig själv att hon inte kan göra någonting.
Enligt Ams har 1 147 personer påbörjat ett plusjobb som skulle ha pågått längre än 24 månader.