Det mesta är utländsk s.k. poppmusik men också dålig svensk musik som framförs av omogna småflickor och pojkar. Låt P3 ha rätten till den sortens skval. Vi mogna och trogna lyssnare vill nog höra en helt annan repertoar. Tacka vet jag ”Finnmix” ett önskeprogram på tornedalsfinska, som är modersmålet för dom flesta av oss i dom regionerna.
Jag tillbringar en del av sommaren i Halland hos vår dotter och hennes familj och där vill jag lova att det är en helt annan musik som flödar fram.

Sportextra har också helt tappat i musikväg. Det som en gång var en fröjd att lyssna till har närmast blivit en pina. Inte bara för musikens skull utan också att det har släppts fram en hop med okunniga kvinnliga programledare. Kompetensen skall vara A o O, oavsett kön, och då skall det inte vara något annat som styr in absurdum.
Ex. på dåligt prog.ledarskap:
Manchester United – Tottenham. ”Det har gått 15 min och det är fortfarande 0-0. Henke Larsson är kvar på plan. 2-0 till Man. U. efter 50 min och Henke L är ännu kvar på plan. 3-0 och Henke L är fortfarande kvar på plan. Det blev 4-0 till Man.U på White Hart Lane och Henke Larsson spelade alltså hela matchen.
Det var väl inte fia med knuff det rörde sig om utan det ädla spelet fotboll!

Något som upprör
oss morronpigga, men även andra är att det har plockats bort en halvtimmes sändningstid från ”Ring så spelar vi”. Den sändningstiden har tagits i anspråk av någon form av naturprogram som ingen orkar lyssna till.

Glömde i mitt förra inlägg att komentera en intervju med Robinson-Emma när hon kom från USA och skulle vidare till inspelningen av förra veckans melodifestival i Göteborg. Förutom att hon på ett rörande sätt, tydligen med stora delar av USAs befolkning, sörjde den store idolen Anna Nicole Smith, så hade hon glömt hälften av sitt svenska ordförråd.
En modern Anita Ekberg tydligen.

Tillbaks till våran eminenta programledare Lena i Norb.radion. Hon berättade om att det i Finland siktats 5 st Azurmesar, dom i Sverige så sällsynta fåglarna. De har tidigare endast vid två tillfällen gästat oss. En av dessa tillfällen var 2002 när fågeln gästade Masugnsbyn. Nu förväntas tydligen fågeln tillbaka dit, med ännu en folkvandring av ornitologer till denna lilla by.Programledaren berättade att det finns korsningar av azurmesar och blåmesar och då kallar de för surmesar. Undras vilka korsningar som ger upphov till surkärringar?

Har tagit en liten breake för middag, hoppade över efterrätten och kaffet och det blev inget starkare än vatten som bordsdryck. Förstår inte varför det alltid läggs fram så mycket grönsaker, det kan välan inte vara så nyttigt, kan tänkas. Själv, som sann lapplänning äter jag inte grönsaker för de blir jag bara yr av! Nästa rapport kommer att beskriva mycket av det positiva som vi omgärdas av, jag lovar!
 
Rolf Hagebjörk
Kommunal Norrbotten
Ordförande sektion 22
Kiruna