Rolfs barrnbarnMen jag gillar utmaningar och då är väl detta en sådan. Har också sneglat lite på dom föregående Bloggarna. Helgen har för Familjens del varit omtumlande på många sätt. Jag skickade in foton på mina barnbarn Vilda, 6 och ett halvt år, och lilla Lova, 8 mån. Jag fick då höra av mina arbetskamrater här på sektionen att ”du har blivit en mjukis” och de skulle dom med facit i hand inte ha gjort för sådana anklagelser kan jag inte med, så OK då, detta var på Fredag efterm, skall vi gå på ”after work”.
Eftersom det var fredag och det i familjen nästan alltid käkas middag tillsammans, nästan alltid den enda under veckan, så ringdes det till i mitt fall frugan och bjöd med henne.noteras att dom övriga deltagarna hade sina sambos med sig. Frugan hade sagt till mig att nu när du skall blogga så skriv inte bara om facket o politken.

Nåväl, kvällen avlöpte något så när lugnt tills vi skulle fara hem vid 10-snåret på kvällen. Då hände det som förstörde helgen för oss och det var att när vi kom ut på gatan utanför Restaurangen, så råkade frugan trampa snett på en snövall, med följden att hon bröt benet vid fotleden. Ambulansfärd till Gällivare 12 mil och följaktligen operation osv.

I morse på min sedvanliga motionsrunda (gång, fn) kl.05:00, så är min koncentration på topp och funderingarna kom vad skall jag skriva om idag. Var det någon av er som såg TV-programmet ”Paradiset”? (repris på torsdag.) Den beskriver hur en typisk Kiruna-gubbe uppför sig. Våran generation födda i mitten på 40-talet kommer inte långt efter. Som situationen nu är så måste även jag försöka att praktisera på hushållsnära tjänster. Lite falukorv ut från frysen, det kan jag laga, fick lära mig det som liten parvel. Men hur koka potatis? Ja,ja det skadar väl inte att hoppa över en måltid eller två.

Ambitioner fanns till andra aktiviteter och då skulle jag ut med mattorna att dammas, här skall minsann dammsugas. Mattorna tog jag ut på söndag morron innan det börja att ljusna, för jag ville inte råka ut för det som en bekant till mig gjorde. Han bar ut mattorna medan det var ljust och fick världarnas utskällning av granngubbarna, för de menade att han förått dem och därmed banat väg för fasansfulla hushållsgöromål. Min träning, jag är tekniskt lagd, så jag fick igång dammsugaren löpte väl ut. Bara det att när jag stolt berättade det här åt frugan, så fick jag upplysningen att den proceduren hade hon gjort två dagar tidigare. Ridå!
 
Rolf Hagebjörk
Kommunal Norrbotten
Ordförande sektion 22
Kiruna