Vad glad jag blir av att läsa om en sådan omtanke! Ni verkar måna om er kollega och det är positivt att ni inte lägger några moraliska värderingar på romansen. Men trots er oro bör ni inte komma med goda råd åt ena eller andra hållet. De två är ju vuxna människor och får själva ta ansvar för vad som händer.
Dock är det helt klart att kärlekshistorien kommer att påverka arbetslaget och ta energi från hela gruppen. Blir det slut, exempelvis, kan självklart komplikationer uppstå.

Ni bör alltså berätta för personen i fråga att ni känner till vad som pågår eftersom det syns att de är förälskade. Ni bör också påpeka att det påverkar jobbet. De behöver faktiskt veta att ni vet. Om ni inte redan berättat.

Du undrar också om det är vanligt med kärlek på jobbet och svaret är ja! På jobbet tillbringar man mycket tid tillsammans, man lär känna varandra och man visar ofta fram sina bästa sidor. Visst kan det bli något av kollegornas kärlek, men ju tidigare ni kan prata öppet om det hela, desto bättre är det.