En liten procent av vår befolkning ”lider” av en ökad förbränning och har därmed svårt att gå upp i vikt. Det viktiga är ändå, precis som i det omvända, att äta så mycket som man gör av med. Det vill säga, ökar förbränningen bör jag äta mer och minskar förbränningen bör jag äta mindre. Det innebär i ditt fall att du bör öka ditt näringsintag så att du inte går ner när du ökar motionsdosen. Nackdelen är då att du kanske får i dig lite för stora mängder mättat fett, vilket finns i exempelvis smör och feta ostar.

För att få i dig fetter utan att äta mer av dessa produkter rekommenderar jag att du tar lite olja på salladen. Avocado är också en frukt med nyttigt fett, som är god att ”spetsa” salladen och maten med, liksom nötter och solrosfrön.

Efter ett träningspass kan du också ta någon form av protein- och kolhydratpulver som
finns i hälsokosten eller mataffären. Då får du snabbt i dig energi, så att du inte bryter
ner muskelmassa. Viktigast är dock att du inte hoppar över de vanliga måltiderna utan äter
som vanligt.