Alla kommunanställda i Askersund ska numera ha med sig chefen vid första besöket hos företagshälsovården.

— Rutinen är till för att vi ska komma igång snabbt med rehabiliteringsarbetet. För att cheferna ska veta hur vi ska få medarbetaren på banan igen så snabbt som möjligt. Tidigare kanske de inte ens visste om att arbetstagare gick till företagshälsovården, säger Gunnar Käll, personalchef i Askersunds kommun.

Han säger att det första besöket ofta är med företagssköterskan som sedan slussar vidare till läkare, beteendevetare, sjukgymnast eller vad som behövs.

Monica Karlsson berättar att hon efter 37 år i vården har slitit ut ryggen och har överansträngda fötter. I mitten av januari ville hon gå till företagsläkaren.

— Min chef sa att jag inte fick gå ensam, utan att hon skulle följa med. Jag fick inte ens boka tiden själv. Jag känner mig så kränkt. Och jag finner inte ord för att vårt fack har kunnat godkänna detta.

Monica Karlsson gick tillbaka jobbet efter sju dagar, men blev senare sjukskriven efter att ha varit på vårdcentralen.

Rolf Wallström är sektionsordförande för Kommunal i Askersund och har godkänt och stödjer nyordningen.

— I regel är det en arbetsrelaterad orsak till att man går till företagshälsovården. Och då bör ju den som ska rätta till det hela naturligtvis kunna finnas med, säger han.

Han är noga med att poängtera att det finns undantag. Vill man gå själv av personliga skäl så finns den möjligheten, exempelvis vid relationsproblem med chefen. Det har de fackliga organisationerna fått inskrivet i avtalet.

Rolf Wallström vet att en del medlemmar tycker det är jobbigt att ha någon med sig och säger att facket måste ta upp den diskussionen. Men hans bild är att det gäller vid relationsproblem, och då kan man redan nu gå själv.

Även personalchefen Gunnar Käll är medveten om att en del kan uppleva systemet som integritetskränkande. Men han anser att det viktigt att arbetsgivaren får vetskap om arbetsrelaterade problem så snabbt som möjligt. Annars blir det svårt att åtgärda dem. Och från arbetsgivarhåll har man tyckt att vid arbetsrelaterade besvär bör det inte vara något bekymmer att ta med sig arbetsledaren.

— Men är det direkt olämpligt behöver inte arbetsledaren vara med vid första besöket.

I andra fall kan, enligt Gunnar Käll, den yttersta konsekvensen av att man inte vill ha med sig chefen bli att det inte görs en beställning. Men han vet inte att det har blivit så i praktiken någon gång.

Han berättar också att nu ska systemet utvärderas för att se om det har gjort att rehabiliteringsarbetet har kommit i gång snabbare.