För att få välsmakande druvklasar, försök hitta den varmaste och ljusaste platsen för din druva, oavsett om det är inom- eller utomhus. Inne kan du försöka med tilläggsbelysning och utomhus bästa söderläget eller en lämplig solig vägg. Välj också en plats där rötterna kan växa fritt i mullrik, väl dränerad och gärna kalkrik jord.

Man brukar skilja mellan den stora beskärningen inför en ny odlingssäsong och den mindre sommarbeskärningen. De bör ske i rätt tid! När knopparna börjar svälla på våren är savtrycket redan mycket högt. Beskär man nu kommer plantan att ”blöda” förskräckligt. Försök i så fall stoppa flödet genom att trycka lätt mot sårytan med en varmglödgad kniv. Helst ska kraftig beskärning av förvedade skott ske innan decembers utgång, då växten är i vila. Så kallad sommarbeskärning gör man på årsskotten. Klipp av dem ett eller två bladpar ovanför en blivande druvklase.

Du bör bestämma hur många stammar du vill ha. I vinodlingarna brukar man släppa upp bara ett skott och sedan toppa in det på en meters höjd. Härifrån kommer ett antal årsskott växa fram. Huvudstammen är sedan kvar år efter år och man skär tillbaka årstillväxten till denna punkt, varifrån man släpper iväg ett antal årliga rankor. Fem-åtta grenar brukar vara lagom.
Citrusträden övervintrar du i omkring 10°C i uterum eller garage med tilläggsbelysning. Plantera om i ny jord till våren i ett nummer större krukor om de gamla är fulla med rötter. Vattna med ett mineralrikt gödselmedel efter någon vecka. Duscha plantorna ofta och förebygg ohyra genom såpbehandling och/eller Provadopinnar i krukorna. På sommaren, placera ut krukorna på en solig och varm plats i trädgården och vänj långsamt plantorna vid den starka solen!