De tre syskonen Baudelaire har blivit föräldralösa i en eldsvåda, och skickas runt mellan olika släktingar. Deras farbror greve Olaf är en elaking som bara är ute efter barnens arv. Deras andra släktingar verkar godhjärtade, men misslyckas totalt med att skydda syskonen från den elake greven. Barnen får klara sig själva, och det gör de, med hjälp av sina kunskaper och sin uppfinningsrikedom.

Det här är en fantastiskt otrolig historia, som utspelar sig en underlig och tidlös sagomiljö. Vissa scener är kanske onödigt otäcka, till exempel när barnen och faster Josephine (Meryl Streep) blir överfallna av mordiska blodiglar. Onödigt, därför att de vuxnas totala svek mot barnen är så grundläggande otäckt att det egentligen räcker med det.

Denna ovanligt intelligenta barnfilm baseras på en barnboksserie av Lemony Snicket.

Betyg: