Amaryllisen är både anspråkslös och lätt att få i blom inomhus. För att snabbt väcka den torra löken kan man stoppa den delen där rötterna skall växa ut i ljummet vatten någon timme eller över natten.
Plantera sedan löken i en inte för stor kruka, två fingrar till kanten brukar vara lagom. Låt upp till två tredjedelar av löken sticka upp. Vattna rejält, ställ sedan löken på en varm plats under dagen och gärna lite svalare under natten.

När blomstjälken börjar visa sig, minska vattningen ordentligt. Jorden runt och omkring rötterna skall bara vara lätt fuktig. För mycket vatten och näring nu gör att stjälken gärna far iväg och blir både lång och ostadig. Det brukar ta åtta-tio veckor innan de första blommorna visar sig (så förhoppningsvis har du redan hunnit sätta löken). När blomman kommit, vattna ungefär var tredje dag och gödsla två gånger i månaden.