Företaget är huvudägare i Aguas Argentina som har en enorm anläggning i staden. Det är en juvel i fråga om säregen och vacker arkitektur. Vattnet från La Platafloden, 1200 meter härifrån, flödar genom ledningar med hjälp av renoverade tyska och franska pumpar.

Verkställande direktören Jean Bernard Lemire har tagit sig tid för en intervju, jag tror för att han är orolig över vad jag ska skriva.

— Du känner till dem som är emot globalisering, som anser att vi inte får göra någon vinst. Men vinst behöves för att kunna göra investeringar. Ingen bank kan ge oss krediter om vi inte kan betala. Det har de antiglobala rörelserna svårt att förstå, säger han och tycker att jag ska akta mig för information som styrs av särintressen.

Han är bekymrad. Företaget gör storförlust i Argentina. De anställda får finna sig i frysta löner och än en gång får jag höra att vattentaxan måste höjas. Företaget vill bara sköta drift och underhåll och har satt stopp för investeringarna.

Han raljerar över att det tidigare statliga företaget var så ineffektivt att det bara klarade av att lägga fem kilometer rör om året.

— Vi brukar lägga fem kilometer om dagen, påstår han.

Carlos Rios som är fackets representant säger att han aldrig i livet tänker gå med på höjda taxor och inte heller att några anställda förlorar jobben.

När företaget tog över 1993 fanns det 7.500 anställda. Nu är det endast 3.700.

Facket är delägare till tio procent och det finns en särskild chef som representerar arbetarnas intressen. Han har som mål att företaget ska vara framgångsrikt, berättar Carlos Rios.