Jobba övertid när man är sjukskriven?

Jag är deltidssjukskriven efter en väldigt lång heltidssjukskrivning. Jobbar på säbo i kommunen. Nu är det bestämt att om man inte får in personal till nästa pass ska den personal som finns på plats beordras att stanna kvar. Även jag, tydligen. Nu vill jag ha svart på vitt: Får arbetsgivaren beordra mig som är deltidssjukskriven att stanna kvar? 

Jeanette


Risk att Försäkringskassan drar in din sjukpenning

SVAR: Nej, sjukskrivningen är till för din återhämtning, rehabilitering och läkning. Det finns en risk att Försäkringskassan drar in din sjukpenning om du arbetar extra eller övertid eftersom du då visar att du har förmågan till detta. Jag råder dig koppla in Kommunal lokalt innan det blir aktuellt så att du inte blir ifrågasatt av arbetsgivaren eller Försäkringskassan.