Kommunal och SKR, Sveriges Kommuner och Regioner, samt Sobona har i flera månader förhandlat om ett nytt avtal för omkring 540 000 anställda i kommuner och regioner. Krav ställs på lönehöjningar, att det ska bli lättare att arbeta dygnspass, arbetstidsförkortning och nya regler för förskjuten arbetstid.

Nya avtal

Så ser Kommunals lönekrav ut 2024

Avtal

Förhandlingarna fortsätter och avtalet förlängs tills ett nytt är klart.

– Kan vi sitta vid förhandlingsbordet och lösa frågor så gör vi det. Vi ska nu se till att nå ett så bra resultat som möjligt för medlemmarna i Kommunal, säger Johan Ingelskog, avtalssekreterare i Kommunal i ett pressmeddelande.

Skulle förhandlingarna till slut stranda kan Kommunal varsla om stridsåtgärder i form av strejk eller blockader av olika slag, mot exempelvis övertid eller nyanställningar.