Det var den 6 september som Kommunal varslade om strejk i storkök. Facket menade att arbetsgivarna inte accepterade kravet på en låglönesatsning. Just kravet på löneökningar för anställda med lägst löner har varit ett av LO-fackens viktigaste krav i årets avtalsrörelse.

Under den senaste veckan har parterna mött medlarna men ännu inte enats om ett avtal.

Strejken skjuts upp till kl 17

Men nu fortsätter medlingen och strejken skjuts upp till den 15 september klockan 17. Det gäller även övriga stridsåtgärder som Kommunal varslat om, alltså nyanställnings- och inhyrningsblockad, samt mer- och övertidsblockad på samma arbetsplatser.

Varslet omfattar måltids- och kökspersonal och vaktmästare på bland annat Karolinska universitetssjukhuset, Norrlands universitetssjukhus, Hudiksvalls sjukhus och Kävlinge produktionskök. Där drivs storköken i av Compass Group AB, Coor Service Management AB, NR Drift AB och Sodexo AB. Totalt berörs cirka 150 medlemmar på 11 arbetsplatser.