Jag tänker på alla oss andra som även vi är en del av Kommunals medlemmar. Vi övriga yrkesgrupper som är den andra halvan. Vi som har arbetat i bakgrunden och nöjt oss med att få det som blivit över efter alla extrasatsningar som gjorts inom vården, för att höja deras status och deras dåliga löner. 

Jag vill bara säga att vi andra i många fall har sämre löner och längre arbetstid (dock inget helg- eller kvällsarbete).

Vi har lika tunga arbeten, i många fall utan lyfthjälpmedel. Vi utsätts också för olika smittor och i slutändan är det ju faktiskt så att utan oss så hade all personal inom vård och omsorg haft ganska svårt att utföra sitt arbete. 

Det finns inget förslag på yrkesbevis (skyddad titel) för barnskötare och kockar, yrken som liksom underskötersketiteln kräver gymnasieutbildning.

För vem ska ta hand om deras barn, tömma sopor, städa lokaler, hålla isfritt på både vägar och cykelbanor, köra bussar och laga mat som både deras barn och vårdtagare ska äta för att må bra?

I min kommun är det även så att transport av beställda varor körs ut av kommunens personal och är det något som behöver repareras så kontaktar man fastighetsskötaren.

Låt oss vara en grupp

Alla dessa yrken finns också inom Kommunals verksamhetsområde men det är sällan man läser om satsningar på dessa. Det finns heller inget förslag på yrkesbevis (skyddad titel) för barnskötare och kockar, yrken som liksom underskötersketiteln kräver gymnasieutbildning. 

Om Kommunal ska fortsätta som ett enat förbund som organiserar oss anställda inom olika områden så kanske man inte ska se så mycket till yrkesgrupper utan mer att vi är en grupp. Sedan är det arbetsgivaren som utifrån sina lönekriterier sätter våra löner. Som det är nu känns det mer som man siktar in sig på den största yrkesgruppen.

Vi vill alla ha bättre villkor

Alla vi andra är värda löneökningar som alla de som arbetar inom vården, även vi vill ha bättre arbetsvillkor. Dock ska jag inte glömma att nämna att i förra avtalet fick alla yrkesutbildade ta del av en extrasatsning.

Men det finns en hel del medlemmar som gör ett fantastiskt jobb som inte kräver yrkesutbildning. Ett exempel är lokalvårdare.