– Jag förstår att städyrket är stressigt för många men för mig fanns ganska mycket dötid då det inte fanns en självklar plats att vara på. Då gick jag in i skrubben. Jag skrev jättemycket där, det var innan jag hade en smartphone så jag var ganska produktiv. Jag har hobbyskrivit stora delar av mitt liv.

KA:s novelltävling

Läs tvåan i KA:s novell­tävling

Noveller

Numera pluggar Marlene till förskollärare och jobbar extra på förskola i småländska Gamleby. I sin novell ”Ursäkta, kan jag ta papperskorgen?” skriver hon om hur städaren osynliggörs och lärarna vet inte vad hon heter. 

– Själva jobbet tyckte jag om, det var mycket frihet. Men jag valde att lämna yrket för att det kändes så stigmatiserat. Ibland frågar jag folk om de vet vad städarna heter på deras arbetsplats men ofta vet de inte.