Hela veckan står politiker och chefer vid pendeltågstationen i Gnesta och delar ut flygblad med texten ”Världens bästa sommarjobb”, något Södermanlands Nyheter var först att berätta. På det här sättet hoppas kommunledningen få fler sommarvikarier till äldreomsorgen och LSS-verksamheten.

Tufft läge inför semestrarna

Nyheter

En av dem som har delat ut flygbladen är Patrik Rosin, som är verksamhetschef för administration och bistånd på Gnestas socialförvaltning. Han förklarar idén så här:

– Vi har en generell utmaning. Det behövs fler undersköterskor. Vi ser att vi över tid behöver fler. Det var så vi tänkte när vi gjorde det här.

”Jätteviktigt arbete”

Ser ni några problem med att ragga folk direkt från gatan?

– Det finns alltid en risk att man ska uppfatta det här som ett arbete som är mindre viktigt. Det vi har gjort för att överbrygga det är att det är samtliga chefer som har stått där och vår ordförande i nämnden. Vi passar alltid på att prata med dem vi delar ut lapp till. Så de förstår att vi är seniora chefer eller politiker och att det finns en tyngd i det budskap vi ger. Det här är ett jätteviktigt arbete och när man går in på den här länken på lappen beskriver vi det vidare.

Flygbladen som chefer och politiker delar ut i Gnesta.

Exakt hur många som har nappat på flygbladen vet han inte, men flera ansökningar har i alla fall kommit in.

Kommunalarbetaren har varit i kontakt med Kommunals sektion Nord som organiserar kommunalarna i Gnesta, men de har inte velat kommentera flygbladsutdelningen.