Under tisdagskvällen bänkade sig ett 70-tal medlemmar i Kommunal Väst framför datorn för att höra finansministerns svar på hur regeringen vill förbättra villkoren för Kommunals medlemmar.

Medlemmar hade i förväg skickat in frågor till avdelningen och de flesta handlade om arbetsmiljö och undersköterskors arbetsvillkor, men också om barngruppernas storlek på i förskolan och pensioner.

– Magdalena Andersson pratade mycket om hur viktigt det är med lokal facklig-politisk samverkan och att försöka trycka på hos de lokala politikerna. Hon sa också att det är viktigt med fler kommunalare i politiken, säger Sladjana Gustafsson, ordförande för Kommunal avdelning Väst.

Medlemmarna tog också upp ärendet kring när Kommunals skyddsombud lade ett skyddsstopp för en gravid medlem på Östra sjukhuset. Det stoppet har Arbetsmiljöverket hävt. Många medlemmar är upprörda över att Arbetsmiljöverket samtidigt godkänt ett skyddsstopp som rör en gravid sjuksköterska. Kommunal menar att besluten handlar om klasskillnader.

– Magdalena Andersson hade inte hört talas om det fallet och blev väldigt förvånad. Hon ska pratat politiker i Västra Götalandsregionen på torsdag och hon lovade att ta upp frågan då, säger Sladjana Gustafsson.

Hon säger att medlemmarna var nöjda med mötet och att flera visade ett stort engagemang kring att jobba mer politiskt.

– Det är viktigt att Kommunals frågor hamnar på den politiska agendan. Det tror jag många kände och att man själv vill vara med och påverka.