Nästa år höjs friskvårdsbidraget för tillsvidareanställda i Linköpings kommun med 300 kronor. Det betyder att fast anställda får en friskvårdspeng på 2 800 kronor. Nytt är att även tillfälligt anställda ska få ta del av friskvårdbidraget.

– Inte en dag för tidigt, säger Therese Waller, ordförande för Kommunal i Linköping till Corren.

Friskvårdsbidraget för de som inte är tillsvidareanställda kommer att utgå från hur mycket de jobbar. Linköpings kommun har 9 402 tillsvidareanställda medarbetare, 777 visstidsanställda och tillfällig personal med timlön, skriver tidningen.

2019 ökade antalet anställda som utnyttjar bidraget med tio procent.

– Det är bra, men vårt mål är att ännu fler ska börja utnyttja friskvårdsbidrag och att vi ska nå nya grupper, säger Sonja Erlandsson, HR-direktör i kommunen, till Corren.

– Vi har försökt i minst fem, sex år med att vikarier och timavlönade ska inkluderas i kommunens friskvårdbidrag. Utan vikarier stannar den ordinarie verksamheten. Deras hälsa är minst lika viktig som de fastanställdas, säger Therese Waller.