”Jag älskar mitt jobb i köket på förskolan för att jag känner mig så glad när jag jobbar. Nu har jag varit här i precis ett år. Jag arbetar ensam men jag trivs bra i min arbetsmiljö. Köket är inte så stort, jag känner mig hemma där och hittar allt jag behöver.

Det är ett mottagningskök, så vi beställer mat som levereras hit från Strängnäs. Mitt jobb är att dela ut maten till barnen på en av de två avdelningarna. Och så fixar jag sallad, mellanmål och frukost.

Tillsammans med pedagogerna bestämmer jag vad vi ska beställa för mat. Oftast blir det kött en dag, fisk en dag, en valfri dag och två dagar i veckan vegetariskt. Vi vet vad barnen gillar och vad de behöver äta. Och till mellanmålet blir det smörgås eller smoothie, grönsaker och frukt.

Det är så roligt med barnen, för de säger tack för maten och är glada. Många barn tycker till exempel inte om sallad. Men de behöver äta det. Så jag försöker variera och göra olika sorter. Då gillar de det.

Det enda dåliga med jobbet är att det blir stressigt ibland. Det kan vara svårt att hinna med allt som ska göras. Jag börjar åtta och tjugo i elva måste lunchen vara klar att serveras på den första avdelningen. Sedan måste jag vara på nästa avdelning klockan ett. Men det brukar gå bra.

Jag tar ansvar för mitt kök. Där känner jag mig trygg, det känns bra att det är kommunen som är min arbetsgivare. Och så har jag en bra chef. Han är inte alltid där, men om jag behöver hjälp med något kan jag alltid få tag på honom. Han svarar snabbt och blir inte upprörd om jag frågar.

En annan sak som jag gillar är när jag kan beställa ekologiska produkter. Det är dyrare, så det går inte alltid. Men kommunen vill gärna att vi prioriterar det, så jag försöker. När det lyckas känns det bra.”