I oktober förra året tog städföretaget Winab över städningen av kommunens lokaler. Enligt Jarmo Heinonen, ordförande för Kommunals sektion Nordväst som omfattar bland annat Katrineholm, har det funnits ett missnöje med arbetsvillkoren från början, rapporterar Katrineholms-Kuriren.

– Det handlar om sådant som scheman och bemanning, men det finns också medlemmar som märkt att för 2018 saknas inbetald tjänstepension. Men vi vet inte hur det ser ut för det här året. Det syns först någon gång i början av nästa år, säger han till KA.

Eftersom Kommunal kommer att ta strid i frågan vill Jarmo Heinonen inte gå in på några detaljer. En ombudsman från Kommunal avdelning Öst är inkopplad.

Städföretagt Winab är medlem i Almega och var fram till 2018 auktoriserat av Kommunal, Fastighets och Almega. Tidningen Fastighetsfolket har granskat företaget Winab. Fackförbundet Fastighets har upptäckt att elva medlemmar har fått för lite eller ingen pension inbetalad. Efter förhandling får de nu sin pension.