Pepparkakor i alla former.

Pepparkakor – mer än bara hjärtan

Recept

Det här behöver du:

  • 150 gram smör
  • 3 dl socker
  • 3 ägg
  • 4 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1 msk pepparkakskrydda (recept nedan)
  • 2,5 dl vetemjöl

 

Så gör du:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt svalna något. Vispa ihop ägg och socker. Blanda i smör, mjöl och kryddor.
  3. Smörj och bröa en rund springform. Grädda cirka 20 minuter. Kakan ska vara lös i mitten.
  4. Låt kallna. Pudra florsocker över kakan och servera med grädde blandat med lingon eller lingonsylt.

 

Recept på pepparkakskrydda:

  • 1 msk kanel
  • 2 tsk malen nejlika
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 tsk malen kardemumma