Kristdemokraterna var något av valrörelsens raket. Partiledaren Ebba Busch Thor vände partiets usla opinionssiffror till ett överraskande bra valresultat på 6,3 procent. Effekten återspeglar sig nu också i LO-medlemmarnas partisympatier.

Största parti bland LO-medlemmarna är Socialdemokraterna följt av Sverigedemokraterna. Moderaterna är det tredje största partiet.

Tittar man på hela väljarkårens partisympatier är Sverigedemokraternas och Moderaternas nedgång mest anmärkningsvärd. Moderaterna tappar 3,5 procentenheter jämfört med i maj, ner till 20,3 procent. Och Sverigedemokraterna går från 14,7 procent i maj ner till 13 procent, en bra bit från valresultatet då SD fick 17,5 procent. Vänsterpartiets ökning i hela väljarkåren är också statistiskt säker, från 7,7 procent i maj till 9,1 procent nu.

Bland kommun-och landstingsanställda är det två saker som sticker ut i mätningen, bortsett från KD:s ökning även här. Socialdemokraterna ökar kraftigt och SD minskar kraftigt bland kommun- och landstingsanställda. S går från 30,8 procent i den gruppen till 34,7 medan SD minskar från 13 procent till 8,4 procent.

Mätningen är gjord under november månad, mitt under den utdragna processen att få till en ny regering. Den visar vilket parti de tillfrågade sympatiserar mest med, till skillnad från SCB:s undersökning tidigare i veckan då frågan gällde vilket parti man skulle rösta på om det vore val i dag.