I ett brev till politikerna i Region Kronobergs trafiknämnd radar Kommunals fackklubb på Bergkvarabuss upp en lång lista med brister. Bland annat vittnar facket om att stressen hos bussförarna är stor på grund av alltför pressade tidtabeller. En annan brist som listas är att de utedass som bussförarna hänvisas till vid ändhållplatserna är smutsiga.

– Politikerna måste förstå att vi är människor och inte robotar. Ibland är vi så stressade att vi gråter, men det känns som om ingen bryr sig, säger Cristina Stefan, fackklubbens ordförande på Bergkvarabuss till P4 Kronoberg.

Bergkvarabuss kör på uppdrag av Länstrafiken Kronoberg. Till P4 Kronoberg skriver företaget att kritiken från facket saknar grund och att man i övrigt inte vill ge några kommentarer. Om en dryg vecka ska skrivelsen med den fackliga kritiken upp på regionpolitikernas bord.