Enligt Skaraborgs allehanda utbröt branden vid 02-tiden i natt, troligen i entrén där det också finns en kafédel. Tidigt på morgonen hade brandkåren fortfarande ingen kontroll på branden och det fanns risk för spridning till närliggande byggnader. 63 personer evakuerades, ingen blev allvarligt skadad. Två ur personalen och en boende fick uppsöka sjukhus efter att ha andats in rök.

– De ur personalen som fick åka in på kontroll gjorde det för säkerhets skull men det var ingen fara, så de är redan tillbaka igen, säger Kjell Karlsson, ombudsman på Kommunal Vänerväst.

Han känner inte till detaljerna kring hur det gick till när man fick ut de äldre från boendet, men säger att det såklart finns rutiner för sådana situationer som man har övat på.

– Det handlar om att få ut de boende så fort som möjligt och då får man göra det på bästa möjliga sätt. För de som inte kan gå kanske det handlar om att dra ut på madrasser till exempel, säger Kjell Karlsson.

Kommunal upprättade på morgonen en form av krisgrupp för att stötta sina medlemmar och Kjell Karlsson har åkt till Kommunals sektion i Tibro för att vara på plats. De boende fick evakueras med buss till ett annat äldreboende – som turligt nog hade en hel avdelning som stod tom.

– Det var lite tur i oturen att det fanns plats, de har kunnat lösa den akuta situationen, säger Kjell Karlsson.

Extra personal har kallats in för att hjälpa till under dagen.

Det är oklart hur branden startade, men ärendet rubriceras som grov mordbrand. Enligt polisen går det inte att utesluta att den har varit anlagd.