Efter att ombuden i drygt en timme gått upp i talarstolen för att tala för antingen Berit Müllerström eller Tobias Baudin blev det en omröstning som visade att hon förlorade ordförandestriden.

– Det var jobbigt att under hela den tiden sitta på scenen och lyssna på allt som sades om mig och Tobias. Vi satt ju i strålkastarljuset hela tiden, säger Berit Müllerström.

 

LÄS OCKSÅ: KA liverapporterar från kongressen

 

Direkt efter valet skakade de hand. Han tackade från talarstolen för en schyst ordförandekampanj mellan honom och henne.

Berit Müllerström gick ned från scenen och fick direkt många, långa och varma kramar från kongressombud till stöd och tröst.

– När allt är över känns det nu bara tomt. Jag vet inte varför jag förlorade mot Tobias, kanske för att han är yngre än jag.

Berit Müllerström kunde istället bli vald till förbundsledningen som förste eller tredje vide ordförande. Men hon gick upp talarstolen och meddelade att hon avstår till förmån för Tina Dahlström, ombudsman på förbundet. Hon var tidigare också kandidat som ordförande.

Berit Müllerström lämnar valen bakom sig och går tillbaka till sitt jobb som enhetschef på Kommunal.

– Jag brinner för Kommunal och tänker fortsätta att arbeta för förbundet på det sätt jag kan, säger hon.