Ni har efterlyst ett bättre papper och en snyggare form. Ni har också önskat att vi ska fortsätta med våra granskningar om allt från hemtjänst till löner och arbetsvillkor. Samtidigt har ni velat att vi ska behålla våra reportage från kommunalarnas arbetsplatser.

Ni läsare har också efterlyst mer pepp och inspiration och att få läsa om kommunalare som trivs med sitt jobb. Vi har tagit fasta på det här också. I den nya avdelningen Hjärta jobbet kan ni i det här numret exempelvis läsa om Ing-Marie Norrman Svensson. Hon har jobbat trettio år som undersköterska i hemtjänsten och tycker fortfarande att det är fantastiskt roligt att gå till jobbet. Hon berättar om kollegor som stöttar varandra och hjälper varandra på jobbet.

Vad tycker du som läser detta om din nya tidning? Mejla mig med dina synpunkter, ris och ros. Vår ambition är att göra den bästa medlemstidningen för de bästa läsarna. Du hjälper oss med detta om du berättar för oss vad du tycker. På avdelningen som nu heter reaktioner, hittar du insändare och läsarreaktioner från twitter, facebook och bilder från instagram.

I första numret har vi bland annat också gjort en större granskning av lönerna och löneskillnaderna i landet. Vi har tittat på lönerna i 290 kommuner och lönerna skiljer sig åt beroende på var man bor. Vi har bland annat besökt Boxholm och Ödeshög. Det skiljer fyra mil mellan dessa platser, men två och ett halvt tusen kronor i lön för en barnskötare.

Med anledning av dessa siffror kan man fråga sig om det verkligen är så att man måste flytta för att få en högre lön? Så borde det naturligtvis inte vara och i praktiken är det inte heller så enkelt. Den som funderar på flytt måste i så fall kanske lämna en fast anställning för ett vikariat. Det kan också vara svårt att flytta för den som har barn och partner som är fast rotade i förskolor, skolor och på arbetsplatser nära hemmet.

Det viktiga med vår granskning är att den visar hur lönerna skiljer sig åt och att detta kan öppna upp för diskussion och förändring. Förhoppningsvis inser även arbetsgivarna att bostadsorten inte ska avgöra lönen.

Illustration: Magnus Bard