SVAR: Du kan få ersättning från a-kassan samtidigt som du studerar på heltid. Det som krävs då är att du studerat minst 15 veckor vid sidan av ett heltidsarbete, att arbetet inte upphörde på grund av studierna och att utbildningen inte hindrar dig från att söka eller ta arbete på heltid. Du får inte heller finansiera eller ha finansierat utbildningen med studiestöd.

Ett sista villkor är nytt från 1 oktober 2014 och innebär att du kan få ersättning från a-kassan vid sidan av heltidsstudier i endast 20 veckor. Om du blir arbetslös med sex månader kvar av studierna och uppfyller övriga villkor kan du alltså endast få ersättning från a-kassan i 20 veckor. När dessa veckor är slut måste du antingen avbryta studierna eller slutföra dem utan ersättning från a-kassan. Om du hamnar i den situationen är det viktigt att du kontaktar a-kassan så att ingen felaktig ersättning betalas ut.