SEKO varslar om strejk för tågpersonalen på Öresundstågen eftersom arbetsgivaren säger upp hundratals anställda för att sedan återanställa dem till sämre villkor som tim- eller deltidsanställda. Vi anser att det är skamligt att arbetsgivare kan tillåtas dumpa löner och anställningsvillkor på det här viset. Det borde vara olagligt.

Det är ännu mer anmärkningsvärt att så kan ske i en verksamhet som finansieras av skattemedel. Vid offentlig upphandling borde det ställts krav på schyssta löner och arbetsvillkor skall gälla. Ansvaret vilar tungt på de styrande borgerliga partierna som tillåter att oseriösa entreprenörer gynnas.

Trygga jobb är bra både för arbetsmiljön och för en bra kvalité på välfärdstjänsterna. I höst byter vi regering och politiskt styre i Region Skåne. Det behövs ordning och reda på arbetsmarknaden. Allt stöd åt SEKO:s strejk. Den berör oss alla!

Vänsterpartiet Malmös fackliga utskott
Patrik Strand,
aktiv i Kommunal
Jeanette Stojic,
aktiv i IF Metall
Ulrika Williamsson,
aktiv i GS Facket
Anders Andersson,
aktiv i Kommunal
John Thörnlund,
aktiv i Seko Sjöfolk
Christian Löw,
aktiv i SEKO post Syd
Adam Blomgen,
medlem i Kommunal